ZEYTİN’DE YANLIŞ BUDAMA VERİMLİLİĞİ DÜŞÜRÜR

ZEYTİN’DE YANLIŞ BUDAMA VERİMLİLİĞİ DÜŞÜRÜR

Hatay’ın tarım ürünleri arasında önemli yer tutan zeytinle ilgili eğitim veren Dr. Özgür Dursun, budamanın zeytin yetiştiriciliğinde önemli uygulamalardan birini oluşturduğuna işaret ederek, yanlış budamanın verimliği düşürdüğüne dikkat çekti.

Zeytin_Üretimi_Vitrin.jpg

Hatay Ticaret Borsası (ATB), Antakya Ziraat Odası ile İzmir Ticaret Borsası iş birliğiyle düzenlenen “Zeytin Yetiştiriciliği ve Budama Eğitimi” Hatay Ticaret Borsası salonunda gerçekleştirildi.

e4027f45jpg.jpg

Eğitime; HTB Başvekili Gönül Uğurlu, Antakya Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Okay, HTB yönetim kurulu üyeleri, üreticiler ve zeytincilikle ilgilenen katılımcılar ilgi gösterdi.

Sınırlı sayıda başvurunun kabul edildiği eğitim seminerini, zeytincilik alanında uzman isim Dr. Özgür Dursun verdi. Katılımcılara, zeytin bahçesinin kurulmasından budamaya kadar pek çok konuda hem teorik hem de uygulamalı bilgiler aktaran Dursun, “Yapılacak yanlış budama uygulamaları ağacı zorlar ve fizyolojik dengesini bozar. Bu da ağacı kısa sürede verimden düşürerek yaşlanmasına neden olur” dedi.

e8c32.jpg

Bu yılki eğitimin en dikkat çeken yönü, sanal gerçeklik (VR gözlük) destekli uygulamalar olurken, katılımcılar, VR gözlüklerle zeytin yetiştiriciliği sürecini sanal ortamda deneyimleme fırsatı da buldu.

e87ef669-.jpg

Eğitim programında ayrıca; “Zeytin Bahçesinin Kurulması, Zeytinde Periyodisite, Zeytinde Sulama, Sanal Gerçeklik (VR Gözlük) Uygulamaları, Zeytinde Toprak İşleme, Zeytinde Gübreleme, Zeytinde Hasat, Zeytinde Budama” konuları da ele alınırken, Hatay Ticaret Borsası yetkilileri, zeytincilik alanında bilgi ve deneyim paylaşımını artırmayı amaçlayan bu tür eğitimlerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirttiler.

Image

GÜNEY RÜZGARI YAYINCILIK TANITIM
Tel. : (326) 214 86 49
GSM : (532) 473 31 41
Güllübahçe Mah. Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 28/A-1 Antakya/HATAY

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days