Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından üniversite eğitimi için farklı şehirlere gidecek gençlerin eğitim yolculuklarına destek olmak amacıyla üçüncü yılında da devam eden “İlk Bavulum İlk Biletim Projesi” kapsamında öğrencilere bavul ve ulaşım desteği sağlandı.
Projenin başladığı 2024 yılında Hatay’ın 15 ilçesinde 6 bin 667 öğrenciye, 2025 yılında da 8 bin 66 öğrenciye bavul desteği verildiğini açıklayan yetkililer, böylece iki yılda toplam 14 bin 733 öğrenciye bavul ulaştırıldığını kaydetti.
ULAŞIM BİLETİ Öğrencilerin üniversitelerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla 2024 yılında 2 bin TL, 2025 yılında 3 bin TL olarak verilen bilet desteğinin, 2026 yılında 4 bin TL’ye yükseltildiğine ilişkin HBB açıklamasında; "2026 yılında devam eden dağıtımlar kapsamında şu ana kadar 5 bin 953 öğrenciye bavul desteği sağlandı. 6 bin öğrencinin banka hesaplarına da 4 bin TL bilet desteği yatırıldı. Yeni dönem başvuruları devam ederken 2026-2027 eğitim öğretim yılında toplam 8 bin öğrenciye bavul desteği ulaştırılması planlanıyor. Gençlerin yeni bir şehre ve üniversite yaşamına daha hazırlıklı başlamalarını desteklemek amacıyla “İlk Bavulum İlk Biletim Projesi”ni sürdürmeye devam edilecek" ifadesine yer verildi.
TEMEL İHTİYAÇLAR Öğrencilere ulaştırılan bavullarda üniversite yaşamında ihtiyaç duyulabilecek temel kişisel bakım ve hijyen ürünleri bulunduğuna da yer verilen açıklamada, bavul içerisinde; powerbank, ajanda, diş macunu, diş fırçası, kalem, havlu, çarşaf, şampuan, 2 adet duş jeli, yüz yıkama köpüğü, 6’lı jilet, sabun, ıslak mendil, vücut bakım kremi, tarak, tırnak makası, el kremi, hijyen kiti ve terlik gibi ürünlerin de yer aldığı ifade edildi.

Projenin öğrenciler açısından önemli bir destek olduğunu belirten Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “Hayırlı uğurlu olsun. Herkesin emeğine, yüreğine sağlık” ifadesine yer verirken, HBB’ye teşekkür etti.
Reyhanlı Belediye Başkanı Ahmet Salman Yumuşak ise projenin gençlere yönelik önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek, “Mehmet Öntürk gibi bir başkanımızın gençlerimize yönelik böyle bir hizmet gerçekleştirmesinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın da HBB tarafından öğrencilere sağlanan desteğin önemine dikkat çekerek, “HBB Başkanımız Mehmet Öntürk’ün öğrencilerimizi düşünerek sağladığı önemli bir destek. Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaparsa Mehmet Öntürk Başkanım yapar” ifadelerini kullandı.
Projeden yararlanan üniversiteli öğrenciler, kendilerine sağlanan destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, HBB’nin kendilerini yalnız bırakmadığını belirtti ve “Her zorluğumuzda yanımızda olan Hatay Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Başkanımız Mehmet Öntürk’e desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Gençlerin her zaman arkasında olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
