Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
03 Kasım 2026, Salı
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Gündem (Ulusal)

Önce cinsel ürün sattılar, sonra "Avukatız" diye aradılar

İstanbul'da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Önce çağrı merkezleri kuran şebeke, ardından sosyal medyada sahte kadın uzman profilleri açtı. Cinsel sağlık ürünleri satışı bahanesiyle vatandaşları tuzağa düşüren şüpheliler, bu kez hukuk bürosu adı altında harekete geçti. Vatandaşları avukat gibi arayarak mahkeme ve icra tehdidiyle para almaya çalıştı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı. Şebekenin şu ana kadar yaklaşık 300 kişiyi mağdur ettiği belirlendi. Habertürk'te...

Güncelleme: 5 dk okuma 0
Önce cinsel ürün sattılar, sonra "Avukatız" diye aradılar
Haberler Gündem Güvenlik Dolandırıcılar çağrı merkezi kurmuş! Cinsel ürün tuzağından icra tehdidiyle 300 kişiyi dolandırdılar

İstanbul'da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Önce çağrı merkezleri kuran şebeke, ardından sosyal medyada sahte kadın uzman profilleri açtı. Cinsel sağlık ürünleri satışı bahanesiyle vatandaşları tuzağa düşüren şüpheliler, bu kez hukuk bürosu adı altında harekete geçti. Vatandaşları avukat gibi arayarak mahkeme ve icra tehdidiyle para almaya çalıştı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı. Şebekenin şu ana kadar yaklaşık 300 kişiyi mağdur ettiği belirlendi. Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberi...

Mustafa Şekeroğlu
Giriş: 03 Kasım 2026 - 13:40 Güncelleme: 03 Kasım 2026 - 13:40
Google’da haber kaynağınızı Habertürk olarak seçmek için tıklayın
Önce cinsel ürün sattılar, sonra "Avukatız" diye aradılar

İstanbul'da cinsel sağlık ürünü satışı nedeniyle dolandırıldığını belirten bir vatandaşın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma, büyük bir dolandırıcılık ağını ortaya çıkardı.

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, şikayetin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlattı.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Polis, yaptığı ilk araştırmalarda olayın basit bir ürün satışı anlaşmazlığı olmadığını belirledi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, sosyal medya hesapları, çağrı merkezleri ve sahte hukuk bürosu üzerinden faaliyet gösteren bir dolandırıcılık şebekesiyle karşı karşıya olduklarını tespit etti.

REKLAM

DOLANDIRICILIK SİSTEMİNİ ÇÖZDÜLER

Soruşturmayı derinleştiren Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şebekenin akıllara durgunluk veren çalışma yöntemini ortaya çıkardı. Şebeke önce birbirleriyle bağlantılı çağrı merkezleri kurdu. Ardından sosyal medyada cinsel sağlık alanında uzman oldukları izlenimi veren sahte kadın profilleri açtı. Bu hesaplar üzerinden cinsel sağlık ve performans ürünleri pazarlanmaya başlandı.

Şebeke bir yandan da vatandaşların kişisel bilgilerini usulsüz yollarla ele geçirerek telefonla satış yapmaya başladı. Ancak dolandırıcılık sistemi yalnızca ürün satışıyla sınırlı değildi. Asıl tuzak, ürünleri teslim almayan vatandaşlar için hazırlanmıştı.

REKLAM

SAHTE KADIN UZMAN PROFİLLERİ AÇTILAR

Şebekenin sosyal medyada açtığı hesaplardan biri, cinsel sağlık uzmanı olarak tanıtılan bir kadın adına oluşturulmuştu. Instagram'daki “Burcu Akyürek” isimli profilde cinsel isteksizlik, vajinismus ve cinsel performans sorunları gibi konularda paylaşımlar yapılıyordu. Hesapta cinsel sağlık konusunda danışmanlık hizmeti verildiği izlenimi oluşturulurken, vatandaşların iletişime geçmesi amaçlanıyordu. Şebeke, bu tür hesaplarla cinsel sağlık sorunlarına çözüm arayan vatandaşların güvenini kazanmaya çalışıyordu.

BU KEZ HUKUK BÜROSU DEVREYE GİRDİ

Şebekenin kurduğu sistemin ikinci aşamasında ise hukuk bürosu tuzağı vardı. Cinsel sağlık ürünü sipariş eden ancak ürünleri teslim almayan vatandaşlar, bir süre sonra yeniden telefonla aranmaya başlandı. Bu kez karşılarındaki kişiler kendilerini avukat veya hukuk bürosu çalışanı olarak tanıtıyordu.

Vatandaşlara sipariş ettikleri ürünleri teslim almadıkları için haklarında dava açılacağı ve icra takibi başlatılacağı söyleniyordu. Mahkeme ve icra tehdidiyle korkutulan kişilerden para talep ediliyordu. Böylece şebeke, ürün satışından sonra aynı vatandaşları ikinci kez hedef alıyordu.

REKLAM

DOLANDIRICILIK İÇİN KONUŞMA METNİ HAZIRLADILAR

Şebeke, çağrı merkezlerinde çalışan kişilerin vatandaşlarla nasıl konuşacağını bile önceden planlamıştı. Bilgisayarlarda kullanılan Excel dosyalarından birinde, vatandaşları ikna etmek ve korkutmak için hazırlanmış ayrıntılı bir konuşma metni vardı.

“Çağdaş Danışmanlık Bürosu” adıyla başlayan metinde, aranan kişiye Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığına kayıtlı bir firmadan cinsel performans ürünü sipariş ettiği söyleniyordu. Ardından ürünün neden teslim alınmadığı soruluyordu.

Konuşmanın devamında ise ürünün ilaç kategorisinde olduğu ileri sürülerek vatandaşlara hukuki yaptırım uygulanacağı söyleniyordu. Siparişin teslim alınmaması halinde sahte sipariş oluşturma ve iş gücünü yavaşlatma gerekçeleriyle işlem yapılacağı, ayrıca geri dönen kargonun masraflarının da kendilerinden tahsil edileceği tehdidinde bulunuluyordu. Şebeke, resmi kurumların isimlerini kullanarak vatandaşlara güven vermeye, ardından mahkeme ve icra tehdidiyle para almaya çalışıyordu.

REKLAM

DEVLET BÜYÜĞÜ VE KAMU GÖREVLİSİ OLARAK DA TANITTILAR

Şebekenin kullandığı bir başka dolandırıcılık yöntemi ise vatandaşların milli ve manevi duygularını istismar etmekti. Şüpheliler, yeni açtıkları telefon hatları üzerinden aradıkları kişilere kendilerini devlet büyüğü veya kamu görevlisi olarak tanıtıyordu. Görüşmeler sırasında vatandaşların hassas olduğu konuları gündeme getirerek çeşitli bahanelerle para almaya çalışıyorlardı. Şebeke böylece hem sahte ürün satışı ve hukuk bürosu tehdidiyle hem de kamu görevlisi kimliğine bürünerek dolandırıcılık faaliyetlerini sürdürüyordu.

İKİ ÇAĞRI MERKEZİNE EŞ ZAMANLI BASKIN

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şebekenin çalışma yöntemini ve faaliyet gösterdiği adresleri belirledikten sonra operasyon için harekete geçti. Birbirleriyle bağlantılı olduğu tespit edilen iki ayrı çağrı merkezine baskın düzenlendi. Polis ekipleri, çok sayıda kişinin bilgisayar başında çalıştığı ofislerde arama yaptı. Operasyon sırasında bilgisayarlar ve dijital materyaller incelemeye alınırken 33 şüpheli gözaltına alındı.

REKLAM

300 MAĞDUR BELİRLENDİ, SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ

Operasyonun ardından şüphelilerin faaliyetlerine ilişkin incelemeler derinleştirildi. Yapılan ilk tespitlerde şebekenin kullandığı dolandırıcılık yöntemleriyle yaklaşık 300 vatandaşın mağdur edildiği ortaya çıkarıldı. Ele geçirilen çok sayıda dijital materyali incelemeye alan Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, başka mağdurların bulunup bulunmadığını ve dolandırıcılık ağının boyutlarını belirlemek amacıyla çalışmalarını genişletti.

ÖNERİLEN VİDEO
REKLAM advertisement100
REKLAM advertisement100
#operasyon
#şebeke
#istanbul
#Son dakika haberler
Yazı Boyutu
Küçük Normal Orta Büyük Ekstra Büyük
  • Ana Sayfa
  • Yazı Boyutu
  • Paylaş
    • Kaydet
    • Görüntüle
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
AKOM'dan İstanbul’a sağanak uyarısı
"Ara ödemelere devam edilecek"
Bakan Gürlek'ten fon açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Kore'de: İşbirliğimiz güçlenecek
Bakan Işıkhan'dan emekli maaşı açıklaması
Emeklinin enflasyon farkı belli oldu
Ekim enflasyonu açıklandı
2027 yeniden değerleme oranı belli oldu
Bakan Bolat'tan Volkswagen açıklaması
Kirada tavan zam oranı ortaya çıktı
Önce cinsel ürün sattılar, sonra "Avukatız" diye aradılar
Kaleciyle çarpışan futbolcu hayatını kaybetti!
Mevlitten çıktı arkadaşı öldürdü
Şampiyonlar Ligi'nde sahne Aslan'ın!
Genç çift kaza kurbanı!
Havalimanında ikinci buluşma
Tanımadığı kadına sokakta tokat attı! "Yanlışlıkla kolum çarptı"
ABD ara seçimlerinde kritik yarış
"Çocuklar beni rahatsız etmeyin"
Liverpool maçı öncesi eksikler can sıkıyor!
Kaynak: Habertürk – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler