Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, Ankara Mogan Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen programa katıldı.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve eğitim yönetiminde dijital dönüşümün önemli bir adımı olan "Bakanlık Yönetim Sistemi"nin (MEBBYS) tanıtım programı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla gerçekleştirildi. Programa; Hatay Miletvekili Kemal Karahan ile Hatay İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz de katıldı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuşmasında; yapay zeka, büyük veri ve dijitalleşmenin kamu yönetimi ve eğitim alanında köklü değişimleri beraberinde getirdiğini vurgulayarak, MEBBYS'nin bu dönüşümün güçlü bir örneği olduğunu belirtti. MEBBYS ile eğitimde daha hızlı, isabetli ve veri temelli karar alma süreçlerinin desteklendiğini ifade etti.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, uygulamanın okuldan bakanlık düzeyine kadar tüm yöneticilerin ihtiyaç duyduğu analizlere ulaşabileceği bir altyapı sunduğunu belirtti. Öğrenci devamsızlığı, başarı durumu, nüfus projeksiyonları ve kaynak planlaması gibi pek çok alanda karar süreçlerine katkı sağlayacak bu sistemin, kamu kaynaklarının etkin kullanımı açısından da kritik bir rol üstleneceğini vurguladı.
Bakanlık Merkez Teşkilatında uygulanmaya başlanan MEBBYS'nin, ülke genelinde aşamalı olarak yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Programda, MEBBYS tanıtım videosu izletildi.
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.