Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
03 Kasım 2026, Salı
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Dünya (Ulusal)

İsrail'de muhalif liderler anlaştı

İsrail'de Başbakan Netanyahu'ya karşıt blok, seçimlerin ardından ilk kez bir araya geldi. "Amacımız Netanyahu'yu hızla iktidardan uzaklaştırmak" diyen İsrailli muhalefet liderleri, hükümeti kurması için Cumhurbaşkanı Herzog'a Gadi Eisenkot'u önerecek.

2 dk okuma 0
İsrail'de muhalif liderler anlaştı
Kaynak HABER MERKEZİ

İsrail'de Başbakan Netanyahu'ya karşıt blok, seçimlerin ardından ilk kez bir araya geldi. "Amacımız Netanyahu'yu hızla iktidardan uzaklaştırmak" diyen İsrailli muhalefet liderleri, hükümeti kurması için Cumhurbaşkanı Herzog'a Gadi Eisenkot'u önerecek.

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İsrail'de seçim sonrası muhalefet harekete geçti. Netanyahu karşıtı blok, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki "7 Ekim hükümetini" devirmek amacıyla ilk kez bir araya geldi.

Muhalefet liderlerinin amacı hükümet kurma sorununun krize evrilmesini engellemek, ülkede erken seçime gidilmesini önlemek ve İsrail'in 38. hükümetini kurmak. Bu adımları en kısa sürede atmak isteyen muhalefet liderleri buluşarak ortak hareket etme kararı aldı.



Liderler, Cumhurbaşkanı Isak Herzog’a hükümeti kurma görevini ilk olarak Yashar Partisi lideri Gadi Eisenkot'a vermesini önerme konusunda uzlaştı.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49



Seçimlerde kritik sandalyeler kazanan Arap partilerini suçlayan İsrail Başbakanı Netanyahu, seçimlerin iptal edilmesini ima etmişti.

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam



Muhalefettense bu iddialara tepki geldi. Muhalefet bloğunda yer alan eski Başbakan Yair Lapid, "İptal için bir neden yok" dedi.

Tüm istihbarat materyali bana hem İstihbarat Başkanı hem de Merkez Seçim Komitesi tarafından sunuldu. Seçimler demokratik ve usulüne uygundu; iptal edilmeleri için kesinlikle hiçbir neden yok. Netanyahu ve müttefikleri kaybettiklerini kabul etmek istemiyorlar.

Eski İsrail Başbakanı - Yair Lapid

Yeni parlamentonun göreve başlamasıyla birlikte muhalefet, meclisteki çoğunluğunu kullanarak hükümet değişikliği sürecini hızlandırmayı planlıyor.

Koalisyon görüşmeleri ve hükümet programının detayları için müzakere ekipleri ise vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacak.

Kaynak: CNN Türk – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler