Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
07 Kasım 2026, Cumartesi
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Genel Haberler (Yerel)

İran Ticari Heyetinden Hatay’a ziyaret

2 dk okuma 279
33b25jpeg.jpg
33b25jpeg.jpg

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Hatay’a gelen İran’ın Türkiye Ticaret Müşaviri Dr. Kamran Davari Nikou, Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç ile birlikte, Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED), Hatay Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) yöneticileriyle görüşmelerde bulundu.

Gerçekleşen ziyaretlerde; Türkiye–İran ticari ilişkilerinin geliştirilmesi, karşılıklı yatırım ve iş birliği olanakları, bölgesel sanayi potansiyeli ve deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde iş dünyasının üstlenebileceği roller üzerine kapsamlı görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Toplantıda; iki ülke iş insanları arasındaki ticaret hacminin artırılması, sanayi, üretim, lojistik ve ihracat alanlarında ortak projelerin hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir ekonomik iş birliklerinin güçlendirilmesi konuları ele alındı. Doğu Akdeniz Bölgesi’nin stratejik konumu ve üretim kapasitesi çerçevesinde sunabileceği yatırım fırsatları detaylı olarak değerlendirildi.

34bcc12jpeg.jpg

İran Türkiye Ticaret Müşaviri Dr. Kamran Davari Nikou, yaptığı değerlendirmede; Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha ileri seviyelere taşınmasının her iki ülke iş dünyası açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, kurumsal ve sektörel iş birliklerine destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

6052044jpeg.jpg

USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç ise, uluslararası ticaretin güçlendirilmesi, bölgesel kalkınmanın desteklenmesi ve iş insanları arasında kalıcı köprüler kurulmasının USİAD’ın temel hedefleri arasında yer aldığını vurguladı.

60582015jpeg.jpg

DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gülay Gül de, federasyonun bölge sanayisini ve iş dünyasını uluslararası platformlarda etkin biçimde temsil etmeye, yeni pazarlara erişimi artırmaya ve stratejik iş birliklerine katkı sunmaya devam edeceğini belirtti.

Karşılıklı ziyaretlerin sürdürülmesi, ortak ticaret ve yatırım heyetlerinin oluşturulması ve somut iş birliği projelerinin geliştirilmesi yönünde iyi niyet ve iş birliği kararı alınan toplantıda; Hataylı iş insanı Nasır Mirioğlu ile Seda Eryılmaz Emir de katıldı.

60487968jpeg.jpg

HATSO’daki ziyarette; Türkiye–İran ticari ilişkileri, lojistik iş birlikleri ve bölgesel ticaretin geliştirilmesine yönelik görüş alış verişinde bulunduklarını belirten HATSO Başkanı Hikmet Çinçin, heyeti karşılayanlar içesinde HATSO Genel Sekreteri Ali Mullaoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Halit İmrek, Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Ray, Meclis Üyesi İbrahim Uçar ve Ali Kuş, UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından Kemal Gül ve Mehmet Ramiz Kılınç ile UND YK Üyelerinden Mehmet Kayabölen ile Faruk Kızgın’ın yer aldığını söyledi.

Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler