Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
06 Kasım 2026, Cuma
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Genel Haberler (Yerel)

HATAY’DA ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İLE KÜLTÜR BAKANLIĞI İŞ BİRLİĞİ

1 dk okuma 491
1766977021_n.jpg
1766977021_n.jpg

6 Şubat depremlerinin üzerinden geçen süre içerisinde Hatay’da yeniden ihya ve inşa çalışmaları devam ederken, koruma amaçlı yapılar ile riskli alanda kalan bölgedeki belirsizlik devam ediyor. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile tarihi yerler ile tescili alanların ele alındığını ifade ederek, vakıf eserlerinin restorasyonundaki son durumu ele aldıklarını paylaştı.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

0439139_n.jpg

Bakan Kurum paylaşımında; “Deprem bölgesinin inşasını sadece konutlardan ibaret görmüyor; şehirlerimizi alt yapısı, okulları, camileri, parkları, tarihi ve kültürel alanların yeniden ihyasıyla ayağa kaldırıyoruz” ifadesini kullandı.

364782_n.jpg

Antakya’da Atatürk caddesinden başlayarak dükkanları, konakları ve sosyal alanları yeniden canlandırdıklarına da değinen Bakan Kurum, “Asi nehri çevresini yürüyüş yolları yeşil alanlarıyla devasa bir yaşam alanına dönüştürüyoruz. Eşsiz dokusuyla inşa ettiğimiz Habib-i Neccar Camii’ni de yakında tamamlayacağız. Kültür Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile Bakanlığımızda bir araya gelerek tarihi yerlerin, tescilli alanların, vakıf eserlerinin restorasyonundaki son durumu ele aldık.  Şehirlerimizin çehresini aydınlatırken her daim iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler