YAYLADAĞINDA ATA SPORU ABA GÜREŞİ HEYECANI

YAYLADAĞINDA ATA SPORU ABA GÜREŞİ HEYECANI

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan, bu yıl 23’ncüsü gerçekleştirilen Geleneksel Yayladağı Kültür Sanat Festivali kapsamındaki Aba Güreşlerini binlerce yurttaş izledi. Heyecanlı ve bir o kadar da zevkli geçen Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonası'nda Enes Bandırma, Türkiye Minikler Şampiyonası'nda da Emin Mutlusoy başpehlivan ünvanını kazandı.

544282712_n.jpg

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Yayladağı Belediyesi, Yayladağı Kaymakamlığı ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) tarafından Devrent Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonası ile Türkiye Minikler Şampiyonasının bu yıl güreş ağalığını ise Hatay’ın tanınmış ve saygın bürokratlardan Vali Lütfullah Bilgin üstlendi.

1106337_n.jpg

94_n.jpg

Türkiye’nin dışından, İran, Dağıstan ve Gürcistan gibi ülkeler gibi, aynı zamanda 20 ilden katılan toplam 670 güreşçi 21 kategoride şampiyonluk için ter dökerken, Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonası ağır sıklet finalinde Enes Bandırma, rakibi İbrahim Güleç'i yenerek Başpehlivanlığa adını yazdırırken, Türkiye Minikler Şampiyonası'nda ise; Emin Mutlusoy rakibi Yüşa Samet Erce'yi yenerek başpehlivan ünvanını elde etti.

667120160_n.jpg

Ata sporu olan aba güreşinin sağlıklı bir nesil oluşumundaki etkilerine ve kazanımlarına değinen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, derece alan sporcuları kutladı.

5164864_n.jpg

Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonası ile Türkiye Minikler Şampiyonası'nın birlikte tamamlandığını ifade eden Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın da son yılların en kalabalık festivalini kazasız belasız atlattıklarını belirterek, “İki günde toplam 35 bine yakın kişi konser ve güreşlerimizi izledi. Yayladağı’nda böylesine bir etkinliği yapmaktan mutluyuz. Büyük bir vefa örneği göstererek, bu yıl güreş ağalığını üstlenen, ilçemizin onur ve gurur kaynağı Valimiz sayın Lütfullah Bilgin başta olmak üzere, Hatay Valimiz sayın Mustafa Masatlı’ya, her programımızda yanımızda durup destek olan ilçemizde çok özel izler bırakan Kaymakamımız sayın Halil Yazıcı’ya, göreve geldiği günden bu yana Yayladağı’mızın Hatay’ımızın ayağa kalması için olağanüstü mücadele veren ve festivalimizi maddi manevi destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mehmet Öntürk’e, Hatay Milletvekili Sayın Necmettin Çalışkan ve Sayın Nermin Yıldırım Kara’ya, Hatay İl Jandarma Komutanımız Sayın Tuğgeneral İlker Şimşek’e, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı Sayın İbrahim Türkiş’e ve ekibine, siyasi parti il başkanlarına, il protokolünün değerli üyelerine, Belediye başkanlarımıza, STK temsilcilerine, sahada görev alan hakemler başta olmak üzere tüm belediye personellerimize, güvenlik görevlilerimize, gönüllü kardeşlerimize, sağlık çalışanlarına, festivalimizin başarıyla gerçekleşmesinde katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara ve basın emekçilerine gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

0373360_n.jpg

ac7c82.jpeg

Image

GÜNEY RÜZGARI YAYINCILIK TANITIM
Tel. : (326) 214 86 49
GSM : (532) 473 31 41
Güllübahçe Mah. Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 28/A-1 Antakya/HATAY

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days