Türkiye Satranç Federasyonu, Hatay Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla ilk kez Hatay'da gerçekleştirilecek Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonasına, ülke genelindeki satranç kulüpleri başta olmak üzere satranç sporuna gönül vermiş olanlar da katılıyor.

12-14 Eylül 2025 tarihleri arasında Hatay’da düzenlenecek şampiyonada; sporcu konaklaması ücretsiz olup Antakya Tayfur Sökmen Kız Yurdu ve Cemil Meriç Erkek Yurtlarında yapılacağını belirten Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Kemal Nurlu, “Federasyonumuz etkinlik takvimi doğrultusunda 2025 Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası için her iki şampiyonaya kayıtlar devam ediyor. Sporcular KYK Yurtlarında ücretsiz konaklayabilecek. Yurt odalarımız klimalı olup, 4'er kişiliktir. Yarışma yerlerine gidiş-dönüş ücretsiz servislerimiz olacaktır. Ayrıca yurtlarımızda talep edilmesi halinde ücret karşılığı kahvaltı ve akşam yemeği çıkartılabilecek” ifadesini kullandı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin 300.000 TL nakdi ödül vereceği şampiyonaya sporcular için belli kontenjanda ücretsiz konaklama ve servis imkanı sunulduğunu ifade eden Nurlu, şampiyonada konaklama ve servis desteği için
3 Eylül tarihi itibariyle 247 sporcunun kayıt yaptırdığı şampiyonada; Hatay’daki tüm satranç kulüpleri katılıyor.
