Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), çevre sağlığını korumak ve modern altyapı hedefleri doğrultusunda il genelinde hayata geçirdiği kanalizasyon yatırımlarına Samandağ ilçesinde devam ediyor.

HATSU Genel Müdürlüğü, Samandağ Tekebaşı Grubu Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı Yapım İşi kapsamında, ilçede uzun yıllardır kanalizasyon altyapısı bulunmayan ve mevcut altyapısı yetersiz olan mahallelerde güvenli kanalizasyon altyapı çalışmalarını başlattı.

Toplam yatırım maliyeti 23.699.971 Euro olan proje kapsamında; Sutaşı, Çöğürlü, Tekebaşı ve Meydan mahallelerinde, 200 ile 800 mm çapları arasında olmak üzere 82 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı çalışmalarının başlatıldığını belirten HATSU yetkilileri, sahada başlatılan çalışmalar kapsamında bugüne kadar 8 bin metre kanalizasyon hattının imalatının tamamlandığını ifade ettiler.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte daha önce kanalizasyon altyapısı bulunmayan mahallelerin yaklaşık 60 yıl boyunca kanalizasyon sorununun yaşamamasının hedeflendiğine değinen HATSU yetkilileri, "Proje, planlanan takvim doğrultusunda devam etmektedir. Yürütülen çalışmaların tamamlandığında, Tekebaşı Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilecek atık sular, çevreye zarar vermeden güvenli şekilde arıtılması da amaçlanmaktadır" dediler.

Kanalizasyon hattının yeinlenmesinden mutlu olduklarını belirten Sutaşı Mahalle Muhtarı Bülent İs, “Daha önce Asi Nehri tarafına ilkel bir arıtma tesisi yapılmıştı. Şimdi yeni yapılan arıtma tesisine gidecek kanalizasyon sularla doğa korunmuş olacak. HATSU'nun başlattığı çalışmalarından dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e ve HATSU Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ederim” dedi.
