YILMAZ: HATAY ESNAFINA YAPILANDIRMA DEĞİL DESTEK LAZIM

YILMAZ: HATAY ESNAFINA YAPILANDIRMA DEĞİL DESTEK LAZIM
6 Şubat depremlerini en ağır şekilde geçiren ve 20 Mayıs 2026 tarihinde de yeni bir afetle karşılaşan Hatay, yeniden can ve mal kaybı karşısında çaresiz kaldı. Çok sayıda ev ve işyerinin sular altında kalması üzerine esnafın sorunlarını dile getiren HESOB Başkanı Yılmaz, Hatay esnafının yeniden ayağa kalkabilmesi için devletin tüm ilgili kurumlarının destekleyici adımlar atmasını istedi.
702.jpg
ÖDEME YÜKÜ          Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, depremden ardından normale dönmeye çalışan esnafın şiddetli yağışlarla yeniden bir şok yaşadığını kendi sosyal medya hesabından paylaşarak, sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, Hataylı esnafın mevcut şatlarda ödeme yükü altına girmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti.
HESOB Başkanı Yılmaz, "Bu süreçte büyük mağduriyet yaşayan esnaf ve sanatkarlarımızın ayakta kalabilmesi adına; KOSGEB kredileri, Esnaf Kefalet Kooperatiflerine olan borçlar, bankalar vergi ve SGK ödemeleri yeniden gözden geçirilmelidir. Esnafımızın mevcut şartlarda yeni bir ödeme yükü altına girmesi mümkün değildir. Bu nedenle yalnızca yapılandırma değil, belirli alanlarda muafiyet ve erteleme uygulamalarının hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır. Hatay esnafının yeniden ayağa kalkabilmesi için devletimizin tüm ilgili kurumlarının destekleyici adımlar atacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.
Image

GÜNEY RÜZGARI YAYINCILIK TANITIM
Tel. : (326) 214 86 49
GSM : (532) 473 31 41
Güllübahçe Mah. Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 28/A-1 Antakya/HATAY

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days