HATAY'DA ALTERNATİF SU KAYNAKLARI DEVREDE 

HATAY'DA ALTERNATİF SU KAYNAKLARI DEVREDE 

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkileriyle Karaçay Barajı’nda su seviyesinin kritik noktalara gerilemesi üzerine vatandaşların kesintisiz içme suyu ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla alternatif su kaynaklarını devreye almaya devam ediyor.

05ca7jpg.jpg

HATSU, depremde hasar alarak kullanılmaz hale gelen Serinyol Terfi Merkezi ile bölgedeki kuyularda kapsamlı rehabilitasyon çalışmaları gerçekleştirdi. Ayrıca 3 yeni sondaj kuyusu açılırken, toplamda 15 su kuyusunun işletmeye alınması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Alternatif kaynaklardan elde edilen suyun Serinyol Terfi Merkezi’ne iletilmesi amacıyla ekonomik ömrünü tamamlayan yaklaşık 1.500 metre kollektör hattını yenileyerek 3.000 m3 kapasiteli biriktirme deposunun inşaasını ise yeni terfi merkezi imalatı ile eş zamanlı olarak yürütüyor.

3ddjpg.jpg

İl genelinde sürdürülebilir ve güvenli içme suyu temini için olağanüstü kuraklık koşullarına rağmen tüm imkanlar seferber edilirken İLBANK koordinasyonunda tamamlanan yaklaşık 19 kilometre uzunluğundaki iletim hattı işletmeye alınarak eski İskenderun yolu üzerindeki mahallelere ve konteyner kentlere su iletimi sağlanmaya başlandı.

HATSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlara su iletiminin kayıpsız, sağlıklı ve güçlü şekilde iletmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurguladı.

d537bpg.jpg

Image

GÜNEY RÜZGARI YAYINCILIK TANITIM
Tel. : (326) 214 86 49
GSM : (532) 473 31 41
Güllübahçe Mah. Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 28/A-1 Antakya/HATAY

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days