6 Şubat depremlerinin ardından Hatay'da öksüz ve yetim kalan 8870 çocuğu himayelerine alan Hatay Valiliği, üç yıldır "Yüreğimizdeki Işık" projesi ile topluma kazandırmaya çalışıyor. Edinilen bilgiye göre; nüfusuna oranla Türkiye’nin öksüz yetim sayısı en fazla olan il Hatay, ilk sırada yer alıyor.

‘Yüreğimizdeki Işık' projesi ile yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Hatay Valisi Masatlı, 11 Vali yardımcısı, 15 ilçe kaymakamı ve eşlerinin yaklaşık 300’er çocuğu sahiplendiğini ifade ederek, projenin başına da yetim büyüyen Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ'ın getirildiğini söyledi.

Vali Mustafa Masatlı açıklamasında; “Bu çocukları gruplara ayırdık. Vali yardımcılarımıza, ilçe kaymakamlarımıza ve eşlerine zimmetledik. Devlet olarak bu çocuklara sahip çıktık. Eğitiminden iaşesine, barınmasından tüm ihtiyaçlarına kadar her şeyi karşılıyoruz”dedi.

Hatay Valiliği’nin başlattığı ‘Yüreğimizdeki Işık' projesiyle ildeki öksüz ve yetim çocuklara kol kanat gerdiklerini belirten Vali Masatlı, şu ana kadar 1000’den fazla tablet ve yüzlerce bisiklet dağıttıklarını söyledi.
Proje sorumlusu Hatay Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ da açıklamalarında; “Yetim büyümüş ve devlet tarafından okutulmuş biri olarak, kapıda ‘bir dost eli’ beklemenin ne demek olduğunu biliyorum. Bu çocuklarımızın hiçbir zorluk çekmeden büyümelerine yardımcı olurken, gelecekleri adına miras hakkı suistimaline karşı da tedbirler alıyoruz” dedi.

YETİM İLİ HATAY ‘Yüreğimizdeki Işık’ projesi kapsamında ev ziyaretlerindeki gözlemlerini ve öksüz yetim çocuklara nasıl el uzattıklarını aktaran Vali Yardımcısı Dağ, “Yaşanan deprem sadece şehrin fiziksel yapısında değil, sosyal yapısında da çok ciddi yaralar açtı. Binlerce çocuğumuz annesini ya da babasını kaybetti. Binlerce yurttaşımız depremde hem annesiz hem de babasız kaldı. Hatay şu anda nüfusuna oranla Türkiye’nin öksüz yetim sayısı en fazla olan ili. Projemizle öksüz ve yetim çocuklarımızın ve gençlerimizin öncelikle hayatlarını idame ettirmeleri için gerekli temel ihtiyaçlarını eksiksiz olarak karşılamayı hedefliyoruz. Hedeflerimiz arasında çocuklarımıza ve gençlerimize nitelikli iyi bir eğitim sunmak, onların potansiyellerinin gelişmesine destek olmak, çocuklarımıza ve gençlerimize duygusal ve psikolojik destek sağlamaktır. Yine çocuklarımızın ve gençlerimizin topluma bu manada entegrasyonunu sağlanması ve sosyal yaşama da aktif olarak katılmalarını bekliyoruz. Diğer taraftan çocuklarımızın ve gençlerimizin meslek seçimlerine doğru kariyer planlaması yapmalarının da önemli olduğunu düşünüyor, buna da destek veriyoruz. Yine çocuklarımızın ve gençlerimizin dini ve sportif eğitimlerinin, sağlık durumlarının takip edilmesi diğer taraftan yine projemizin hedefleri arasındadır. Yaşamış oldukları travmayı atlatmaları noktasında onlara destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

ANNE ŞEFKATİ "Yüreğimizdeki Işık" projesini içselleştirerek, öksüz ve yetim çocukları anne şefkati ile her fırsatta bağrına basan Vali Masatlı'nın eşi Esra Masatlı, projenin bir gönül seferberliği olduğuna dikkat çekerek, binlerce yüreğe ışık ve umut olma gayretinde olduklarını söyledi.

Çocukların güçlenmesi için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını belirten Esra Masatlı, "Devletimiz; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Hatay’da hiçbir evladını yalnız bırakmamış, bundan sonra da bırakmamaya kararlıdır” ifadesinde bulundu.
