Bodrum Uçurtma Festivali, 10 Mayıs'ta 

Bodrum Uçurtma Festivali, 10 Mayıs'ta 

Muğla’nın Bodrum ilçesi, bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali ile bir kez daha binlerce insanı aynı gökyüzü altında “iyilik hikayeleri” ile buluşturmaya hazırlanıyor. Anneler Günü kapsamında gerçekleşecek festival, yalnızca bir etkinlik değil; 21 yıldır büyüyen güçlü bir toplumsal dayanışma hareketi olarak dikkat çekiyor.

969.jpg
Festivalin temelleri, Miyase ve Serdar Karlıova’nın bebekleri Ada’yı preeklemsi nedeniyle kaybetmelerinin ardından başlattıkları anlamlı bir iyilik hareketine dayanıyor. Bir kazan keşkekle başlayan bu yolculuk, bugün on binlerce insanın katıldığı, tamamen ücretsiz ve ticari olmayan bir sosyal sorumluluk organizasyonuna dönüştü.

ENGELLERİ KALDIRMAK            Festivalin en güçlü mesajlarından biri olan “Engelleri Gökyüzünde Kaldırıyoruz” sloganı, engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımını destekleyen önemli bir farkındalık oluşturuyor. Her yıl seçilen “Yılın Engelli Annesi” ile görünmeyen emekler görünür kılınırken, toplumda kapsayıcı yaşam bilinci güçleniyor.
Festival, 10 Mayıs 2026 Pazar gügü yani Anneler Günü’nde, Bodrum’da geniş katılımlı olarak “Gümbet Değirmenler Mevkii’nde” açık alanda gerçekleştirilecek. Saat 10:00 - 17:00 arası gün boyu sürecek etkinliklerde uçurtmalar gökyüzünü renklendirirken, binlerce katılımcı doğa, sanat ve dayanışma ile buluşacak.

58965.jpg

DAYANIŞMA VE HALK KÜLTÜRÜ         Bu festival, Bodrum’un yalnızca lüks ve tüketim odaklı bir destinasyon olmadığı gerçeğini ortaya koyuyor. İmece usulü getirilen yiyecek ve içeceklerle kurulan sofralar, paylaşmanın ve birlikte olmanın en sade ama en güçlü halini yansıtıyor. Sunuculuğunu usta TV sunucusu Serdar Karlıova’nın yapacağı festival maratonunda: Uçurtma atölyeleri ve yarışmalar, Konserler ve sahne performansları, Çocuk etkinlik alanları, Ücretsiz yiyecek ve içecek ikramları ve sürprizler yer alıyor.
Muğla Valisi Dr.İdris Akbıyık’ın ilan ettiği “Muğla Gençlik Yılı” dolayısıyla, Bodrum Kaymakamlığı ie yapılan işbirliği sonucu ilk defa ve Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu’nda “Bodrum Uçurtma Kulübü” kurulacak. Öte yandan; “Slow Kite Fest” ve “Slow Kite Day” markalarıyla uluslararası kimlik kazanma yolunda ilerleyen festival, gelecekte dünya çapında bilinen bir organizasyon olmayı hedefliyor.

Image

GÜNEY RÜZGARI YAYINCILIK TANITIM
Tel. : (326) 214 86 49
GSM : (532) 473 31 41
Güllübahçe Mah. Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 28/A-1 Antakya/HATAY

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days