Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Bu alana reklam verebilirsiniz Sağ kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
03 Ekim 2026, Cumartesi
Reklam
Vefat Edenler
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – başlık altı · 728×90 px
Genel Haberler (Yerel)

ULAŞIMDA 3. ÇEVRE YOLU PROJESİ

Güncelleme: 1 dk okuma 548
45789.jpg
45789.jpg

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Karayolları Genel Müdürlüğü iş birliğiyle şehrin ulaşım altyapısına nefes aldıracak 3. Çevre Yolu Projesi’ni hayata geçiriyor.

Şehrin faklı bölgelerinde yapılan TOKİ konut alanlarını şehir merkezine ve ana arterlere bağlayarak Antakya ve Defne’yi birbirine entegre edecek dev ulaşım projesinde çalışmalar resmen başladı.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

564_copy.jpg

HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen proje kapsamında; yol açma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten yetkililer, "Antakya ilçesi Alazi Mahallesi’nden başlayan proje; Karaali, Dikmece, Gülderen, Kisecik Mahalleleri ile Defne ilçesi Orhanlı ve Hüseyinli Mahallesine kadar uzanıyor. Bazı bölümlerde asfaltlama çalışmaları tamamlandı, yolun diğer bölümlerinde ise dolgu çalışmaları sürüyor. Ana ve ara bağlantı yollarıyla birlikte proje tamamlandığında, toplam 45,3 kilometrelik çevre yolu ağı oluşturulacak" görüşüne yer verdi.

521.jpg

Ana güzergahı 25 kilometre uzunluğunda planlanan 3. Çevre Yolu’nun; D825, E91, D817, D420 yollarına bağlayan toplamda 20,3 kilometrelik 7 yeni ara bağlantı yolu da yapılacağına da değinen Ulaşım Dairesi yetkilileri, 3. Çevre Yolu Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte Hatay’da ulaşım yükünün önemli ölçüde azalmasını ve şehir içi trafiğinin rahatlamasını hedeflediklerini kaydetti.

Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler