Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
06 Ekim 2026, Salı
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Spor (Ulusal)

UEFA'dan İsrail'e tükürük soruşturması

UEFA, bir İsrailli futbolcunun Uluslar Ligi maçında İrlandalı antrenöre tükürmesi iddiası hakkında soruşturma açtı.

1 dk okuma 0
UEFA'dan İsrail'e tükürük soruşturması

İngiliz ve İrlanda medyasında yer alan haberlere göre UEFA, İrlanda Cumhuriyeti ile İsrail arasında oynanan Uluslar Ligi maçının devre arasında yaşanan ve tükürme iddiasının da yer aldığı olayı soruşturduğu doğrulandı. Sırbistan'da oynanan ve 1-1 berabere biten maçın devre arasında takımlar arasında bir tartışma yaşandığı belirtilirken İrlanda Cumhuriyeti'nin atletik performans antrenörü Damien Doyle da bir İsrailli futbolcunun kendisine tükürdüğünü iddia etti.

İrlanda, İsrail ile bir daha karşılaşmak istemiyor

İrlanda A Milli Takımı Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson da "tükürme iddiası" olduğunu doğruladı. UEFA'nın da "resmi raporların incelenmesinin ardından" bir soruşturma başlattığı bildirildi. UEFA'nın "Sırbistan'da 4 Ekim'de oynanan İrlanda Cumhuriyeti ile İsrail arasındaki UEFA Uluslar Ligi maçında oyuncuların olası uygunsuz davranışlarıyla ilgili gerekli disiplin soruşturmasını yürütmek üzere bir UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi atanmıştır." açıklaması yaptığı kaydedildi.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Maçtan sonra yaptığı açıklamada Hallgrimsson, iki ülkenin gelecekte tekrar karşı karşıya gelip gelmemesi hakkındaki soruya, "Hayır, gelmemeliler. Bu bizim karar vereceğimiz bir şey değil, UEFA'nın kararı. Açıkçası, İrlanda'da Filistin'e büyük bir destek var. Filistin'i İrlanda kadar destekleyen çok az ülke var. Hiçbir milli takımın bu iki haftada yaşadıklarımızı yaşamasını istemezdim, bu yüzden belki de UEFA'nın devreye girip bir şeyler yapması gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Sözcü – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler