Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
05 Ekim 2026, Pazartesi
Reklam
Vefat Edenler
Genel Haberler (Yerel)

Öntürk: Türkiye’nin En Güzel Şehri Antakya Olsun

3 dk okuma 170
Öntürk: Türkiye’nin En Güzel Şehri Antakya Olsun

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, Antakya Tarihi Meclis Binası’nda 6 Şubat depremlerinden sonra yeniden inşa edilen Antakya Atatürk Caddesi’nin esnafları ile bir araya gelerek, genel değerlendirmede bulundu.

Toplantıya; Başkan Öntürk’ün yanı sıra Hatay Vali Yardımcısı Resul Yıldırım, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Hatay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, KAGİD Başkanı Çiğdem Kıral, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Atatürk Caddesi esnafı katıldı.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Antakya ekonomisinin can damarlarından olan Atatürk Caddesi’nde mağazaların değerini artırmak, yerel ve ulusal markalarla iş birliği yapmak ve bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda Başkan Öntürk, şehrin yeniden ayağa kalkmasındaki emeklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. 

Toplantıda Antakya’nın inşa çalışmalarının tamamlandığını ve sıranın artık sosyal yaşama geldiğini belirten Başkan Öntürk, “Biz Antakya’nın caddeleriyle, sokaklarıyla, esnafıyla, yaşam alanlarıyla Türkiye’nin en güzel şehri olmasını istiyoruz” dedi.

Tarihi ve turistik alanlarla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Öntürk, dünyanın her yerinde Hatay’ı merak eden insanların olduğunu ve doğru planlamayla Hatay’ın turizm cennetine döneceğini ifade ederek, "Hatay’ın Turizmde Önü Açık” dedi.

Atatürk Caddesi esnafının ön görülebilir ve uzun vadeli sağlıklı kira gelirine ulaşması ve Hatay’ın turizm planlamasına uygun sektörel bir gruplama ve düzenleme oluşturmanın önemine vurgu yapan Başkan Öntürk, “yereldeki dinamiklerle uluslararası dinamikleri entegre edecek bir akılla Hatay’ı Türkiye’nin en güzel şehri yapalım” Sözleriyle konuşmasına devam etti.

Hatay’ın tarihsel ve kültürel açıdan turizmde önünün açık olduğunu söyleyen Başkan Öntürk, vatandaşların fikrine saygı duyduklarını yapımına başlanılan Tarihi Roma Köprüsü’nün hem araç hem de yaya trafiğine açık olacak şekilde hizmette olma kararını da şehrin dinamikleriyle birlikte aldıklarını açıkladı.

YALNIZDIK            Hatay Vali Yardımcısı Resul Yıldırım da konuşmasında, bölgenin ticari döngüsünün deprem öncesinden de daha iyiye kavuşturmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, Başkan Mehmet Öntürk göreve gelmeden önce sahada yalnız olduklarını belirtti. 

Türkiye'de modern alışveriş merkezi (AVM), perakende gayrimenkul ve konsept geliştirme sektörünün öncü isimlerinden Avi Alkaş da katılımcılara yaptığı sunumda, Antakya’nın tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekti. Alkaş, daha dengeli ve sürdürülebilir bir ticari yapı için Atatürk Caddesi’nin bir bütün olarak değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. 

Kalıcı, başarılı ve en yararlı mağaza karmasını esnaflarla birlikte ortak bir akılla kurgulamak istediklerini açıklayan Alkaş, “Antakya’nın ticari merkezini hep birlikte yeniden canlandıracağız” dedi.

ORTAK AKIL          Antakya Atatürk Caddesi’nin ticari ve kültürel olarak masaya yatırıldığı toplantıda uzman isimlerin esnaflara yönelik yaptıkları sunum ve bilgilendirmelerin yanı sıra esnafların da talep ve önerileri dinlenerek ortak bir akıl oluşturulmaya çalışıldı.

Değerlendirme toplantısının ardından gözler, Hatay'ın yeniden inşasında önemli bir merkez olan Atatürk caddesinde izlenecek yola çevrildi.

Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler