Süper Lig'de 10. haftanın perdesini lider Galatasaray açıyor. Fenerbahçe'ye karşı elde ettiği derbi zaferiyle hem liderliğini sürdüren hem de büyük moral kazanan sarı-kırmızılılar, Konyaspor'a konuk oluyor. 22 puanla liderlik koltuğunda oturan sarı-kırmızılılar, Konya'yı mağlup ederek zirvedeki yerini sağlamlaştırmak istiyor. Galatasaray'da kırmızı kart cezalısı Abdülkerim Bardakcı zorlu deplasmanda forma giyemiyor
STAT: MEDAŞ Konya BŞB
HAKEM: Cihan Aydın
SAAT: 20.00
YAYIN: beIN Sports 1
Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile deplasmanda karşı karşıya geliyor.
GALATASARAY ÖNE GEÇİYOR!
Galatasaray 12. dakikada Victor Osimhen'in bulduğu golle mücadelede 1-0 öne geçiyor!
LEAO GOLE ÇOK YAKLAŞTI!
Yunus Akgün'ün pasıyla ceza alanında topla buluşan Rafael Leao'nun karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta açıyı iyi kapatan Bahadır Han Güngördü gole izin vermiyor.
MAÇ BAŞLADI!
Konyaspor - Galatasaray maçında ilk düdük geldi!
İLK 11'LER BELLİ OLDU!
Galatasaray: Uğurcan, Sallai, Davinson, Singo, Eren, Torreira, Sara, Yunus, Batrakov, Leao, Osimhen
Tümosan Konyaspor: Bahadır, Andzouana, Baniya, Awaziem, Masuaku, Melih, Jevtovic, Deniz, Toth, Dompe, Muleka
AVUSTURYALI VAR!
Konyaspor-Galatasaray maçının VAR hakemi belli oldu. MHK'den yapılan açıklamaya göre zorlu karşılaşmada VAR koltuğunda Avusturyalı hakem Alan Kijas görev yapacak.
HAFTAYA LİDER GİRDİ
Ligde geride kalan 9 maçta 7 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgisi bulunan Galatasaray, 22 puan topladı. Sarı-kırmızılı ekip, haftaya takipçileri Amed Sportif Faaliyetler'in 2, Trabzonspor'un 3, Beşiktaş'ın 4, Fenerbahçe'nin ise 6 puan önünde lider girdi.
Sezonun ilk 4 maçından puansız ayrılan ve aldığı 8 puanın tamamını son 5 haftada elde eden Konyaspor ise 14. sırada yer aldı.
İŞTE MUHTEMEL 11'LER
Konyaspor: Bahadır, Andzouana, Baniya, Awaziem, Masuaku, Melih, Jevtovic, Deniz, Bardhi, Dompe, Muleka
Galatasaray: Uğurcan, Sallai, Davinson, Singo, Eren, Torreira (İlkay), Sara, Yunus, Batrakov, Leao, Osimhen
KAPTAN ABDÜLKERİM CEZALI
Galatasaray'da kaptan Abdülkerim Bardakcı, eski takımına karşı forma giyemeyecek.
Sarı-kırmızılı takıma Konyaspor'dan gelen ve üst üste 4 sezon şampiyonluk yaşayan kadronun en önemli parçalarından biri olan Abdülkerim, bu akşamki müsabakada cezası nedeniyle süre alamayacak.
Abdülkerim, ligin 9. haftasında Fenerbahçe'yi 2-1 yendikleri derbinin ardından çıkan olaylarda kırmızı kart görmüştü.
ÜÇ OYUNCU SINIRDA
Sarı-kırmızılı ekipte üç futbolcu, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Ligde bu sezon üçer sarı kartı bulunan Davinson Sanchez, Rafael Leao ve Roland Sallai, bu akşamki karşılaşmada da kart görmeleri halinde cezalı duruma düşerek 11. haftadaki Amed Sportif Faaliyetler maçında forma giyemeyecek.
LİGDE SON 3 MAÇI KAZANDI
Galatasaray, Süper Lig'de 3 maçlık galibiyet serisi yakaladı.
Ligdeki son puan kaybını 6. haftada dış sahada Trabzonspor'a 4-0 yenilerek yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 3 müsabakayı kazandı. Galatasaray, bu süreçte Kasımpaşa'yı 3-1, Gençlerbirliği'ni 1-0, Fenerbahçe'yi ise 2-1 mağlup etti.
GOL YÜKÜ OSIMHEN'DE
Sarı-kırmızılı ekibin Süper Lig'deki gol yükünü Nijeryalı yıldız Victor Osimhen sırtladı.
Ligde 19 kez fileleri havalandıran Galatasaray'da Osimhen, 8 golle takımın en skorer oyuncusu olarak dikkati çekti. Yıldız santrforu, ikişer golle Abdülkerim Bardakcı ve Gabriel Sara izledi. Mario Lemina, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Deniz Gül, Lucas Torreira, Roland Sallai ve Davinson Sanchez ise birer gollük katkı verdi.
KALESİNİ KAPATMAKTA ZORLANIYOR
Sarı-kırmızılı ekip, Okan Buruk yönetimindeki son 4 sezondan farklı olarak savunmada istediği performansı sergileyemiyor.
Bu sezon çıktığı 12 resmi müsabakanın 11'inde rakip fileleri havalandırarak skor üretme konusunda sıkıntı yaşamayan Galatasaray, sadece ligde 4-0 kaybettiği Trabzonspor müsabakasında gol atamadı.
Savunmada ise kalesini gole kapatmakta zorlanan Okan Buruk'un öğrencileri, bu sezon Süper Lig'deki 9 maçın 6'sında kalesinde 12 gole engel olamadı. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 mücadelede 9 gol yedi.
MİLLİ ARAYA KADAR 3 KRİTİK MAÇA ÇIKACAK
Yoğun bir fikstürden geçen sarı-kırmızılı ekip, bir sonraki milli araya kadar 3 zorlu müsabakaya çıkacak.
Son milli aranın ardından Süper Lig'de 3, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2 maçta ter döken Galatasaray, 4 galibiyet, 1 yenilgi yaşadı. Ligde Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe'yi yenen Galatasaray, Avrupa'da ise İspanya'nın Barcelona takımına yenilip, Fransa ekibi Lille'i mağlup etti.
Galatasaray, bir sonraki milli ara öncesindeki ilk maçına Konyaspor karşısında çıkıyor. Ardından Şampiyonlar Ligi'nde 3 Kasım Salı günü sahasında Almanya temsilcisi Stuttgart'ı konuk edecek sarı-kırmızılılar, 7 Kasım Cumartesi günü liderlik yarışı veren Amed Sportif Faaliyetler'i ağırlayarak milli araya girecek.
Nevşehir Göreme'de peribacasının yıkıldı
Nevşehir Göreme'de peribacasının yıkıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
- Ana Sayfa
- Yazı Boyutu
- Paylaş
-
- Kaydet
- Görüntüle
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.