Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
03 Ekim 2026, Cumartesi
Reklam
Vefat Edenler
Genel Haberler (Yerel)

HATAY’IN YKS VE LGS ÖĞRENCİLERİNE ÖDÜL

2 dk okuma 285
3628d.jpeg
3628d.jpeg

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında üstün başarı gösteren öğrencileri onurlandırmak amacıyla ödül töreni düzenledi.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün de katıldığı Antakya HBB Kisecik Yerleşkesi Gastronomievinde gerçekleştirilen törene; AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan’ın yanı sıra yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Metin Taşçı, öğrenciler, aileler ve basın mensupları katıldı.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

“Hatay’ın Evlatlarına Değer” sloganıyla düzenlenen törende, YKS’de ilk 1000’e giren 32 üniversite öğrencisine, LGS’de Hatay ilinde ilk 10’a giren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye edildi.

564.jpeg

Başkan Mehmet Öntürk, törende yaptığı konuşmada büyük bir afetin ardından Türkiye’nin en başarılı gençleriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu aktararak öncelikle öğrencilerin annelerini tebrik etti.

Eğitimin kalkınmanın temeli olduğunu vurgulayan Başkan Öntürk, bir ülkenin ancak başarılı, edepli ve geleneklerine bağlı bireylerle yükselebileceğini ifade ederek Hatay’ın gururu olan gençlerin, geleceğin teminatı olduğunu dile getirdi.

17a07b.jpeg

Başkan Öntürk, “6 Şubat afeti sonrası bugün üniversite sınavlarında ilk 1000’e giren 32 öğrencimiz var. Bu büyük bir başarı. Lise sınavlarında ilk 10’a giren 10 kardeşimiz var. Geçen yıl YKS’de Hatay’dan ilk 1000’e giren öğrenci sayısı 25’ti. Bu sayıyı bu yıl 7 kişi daha arttırmışız. İnşallah, bu sayıyı her sene arttıracağız. Biz de Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin eğitimi boyunca yanında olacağız” diye konuştu.

8ebb.jpeg

Geçen yıl başlatılan İlk Bavulum İlk Biletim projesini bu yıl da devam ettirileceklerini müjdeleyen Başkan Öntürk, “Bavulları hazırlayacağız, içine eşyaları koyacağız. Yol harçlıklarını vereceğiz. Projeden, devlet üniversitelerine ve özel üniversitelere %100 burslu yerleşen öğrenciler faydalanacak. Sizin gibi dereceye giren başarılı gençlerimize de ayrıca birer bilgisayar hediye ediyoruz.” dedi.

Gençlere her zaman destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Öntürk, dereceye giren başarılı gençlere sahip çıkmanın, kurum olarak en önemli sorumlulukları olduğunu ifade ederek, “Sizleri tebrik ediyorum. Bizler şehrimizi ayağa kaldırırken, ekibimizle gece gündüz çalışırken, şehrimizi yeniden geleceğe hazırlarken, sizler de aldığınız eğitimlerle hem şehrimizin geleceğini hem de ülkemizin geleceğini hazırlıyorsunuz.  Bu motivasyonunuzdan bir an olsun ayrı düşmeyin” ifadelerini kullandı.

8a388668.jpeg

HBB, geçtiğimiz yıl YKS’de ilk 10 bine, LGS’de ise on binde 1’lik dilime giren öğrencilere verdiği 20 bin TL burs desteğini bu yıl 25 bin TL’ye yükseltti. Destekler, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca devam edecek.

00c45.jpeg

2025’te de devam edecek “İlk Bavulum İlk Biletim” projesi kapsamında üniversiteye yeni başlayan öğrencilere sağlanan 2 bin TL’lik yol harçlığı ise 3 bin TL’ye çıkarıldı.

Öğrenci ve veliler, eğitime sağladığı katkılardan dolayı Başkan Mehmet Öntürk’e teşekkürlerini dile getirdi.

Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler