Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Bu alana reklam verebilirsiniz Sağ kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
03 Ekim 2026, Cumartesi
Reklam
Vefat Edenler
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – başlık altı · 728×90 px
Genel Haberler (Yerel)

HATAY-AALEN KARDEŞLİĞİ 30 YAŞINDA

Güncelleme: 2 dk okuma 501
b9.jpeg
b9.jpeg

Hatay ile Almanya’nın Aalen kenti arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin 30. yılı, Aalen’de düzenlenen “Reichsstädter Tage 2025” etkinliği kapsamında coşkuyla kutlandı.

Geleneksel olarak düzenlenen Reichsstädter Tage (İmparatorluk Şehir Günleri) 2025 Festivali çerçevesinde gerçekleşen kutlamalara, Hatay Büyükşehir Belediyesini (HBB) temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Yıldırım ve beraberindeki heyet katıldı. Almanya'daki törende; bundan otuz yıl önce kardeş şehir sözleşmesine imza atan Aalen Belediye eski Başkanı Ulrich Pfeifle de hazır bulundu.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

fc0f0b8f7.jpeg
Festivalde, iki şehir arasında uzun yıllara dayanan dostluk ve iş birliği vurgulanırken, Hatay’ın mevcut durumu, yeniden yapılanma süreci ve kentin daha yaşanabilir hale getirilmesine yönelik konular hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

bdbb4dca.jpeg

Festivalde konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Yıldırım, 6 Şubat depremlerinin ardından Aalen’in desteğini ilk andan itibaren yanlarında hissettiklerini belirtti.

751237.jpeg

İŞ BİRLİĞİ      Aalen Belediyesi'nin Fizyoterapi Merkezi projesi ve depremzedelere yönelik sağladığı maddi destekler için Hatay halkı adına teşekkür eden Genel Sekreter Yardımcısı Yıldırım, iki şehir arasındaki kardeşliğin ve iş birliğinin ileri ki yıllarda da artarak devam edeceğini ifade etti.

5cfc3.jpeg

Ziyaret kapsamında iki şehir arasındaki dostluğun pekiştirilmesi için görüşmelerde bulunan Hatay heyeti, HBB Başkanı Mehmet Öntürk adına Aalen Belediye Başkanı Frederick Brütting’e hediye takdim etti.

d6c32.jpeg

HBB heyeti, festival süresince Almanya'da çalışmalarını sürdüren Antakya-Aalen Derneği Başkanı Vecdi Temizkan gibi Hataylılarla bir araya gelerek, ortak çalışmalarda iş birliğinin önemine değindiler.

b236f6e_copy.jpeg

Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler