Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
21 Ekim 2026, Çarşamba
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Etkinlikler (Yerel)

ÇOCUKLARDAN RENKLİ PARMAKLAR

Hatay'da Doğa ve Eğitim Farkındalık Projesi kapsamında 15 ilçede özellikle kırsal bölgelerdeki ilk ve ortaokullara renk katmaya devam ediyor. Çocuklar rengarenk çizimlerle çevre bilincini öğreniyor.

Güncelleme: 1 dk okuma 2
ÇOCUKLARDAN RENKLİ PARMAKLAR

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan Doğa ve Eğitim Farkındalık Projesi 15 ilçedeki ilk ve ortaokullara renk katmaya devam ediyor.

Özellikle kırsal bölgelerdeki eğitim kurumlarında uygulanan proje; sanatın kapsayıcı ve öğretici gücüyle öğrencilerde çevre bilinci ve toplumsal duyarlılık konularında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Proje çerçevesinde okul duvarlarına rengârenk boyalar yardımıyla mesajlar veren resimler çizen çocuklar, bu kapsamda yaptıklarından özgüven sağlıyor.

HBB ekipleri bu kapsamda Yayladağı Yenice Çerçi Hacı Ali Alkan İlkokulu’nda öğrencilere hitap edecek ve onların hayal güçlerini harekete geçirecek figürleri çizerek okul koridorlarına estetik bir güzellik kattı.

Çizilen resimlerle öğrencilere kitap okuma alışkanlığı, su tasarrufu ve ormanları yangınlara karşı koruma gibi konularda mesajlar verildi.

Yenice Çerçi Hacı Ali Alkan İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, öğrencilerin gerçekleştirilen etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, HBB Başkanı Mehmet Öntürk ve ekibine teşekkür etti.

Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler