Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
29 Ekim 2026, Perşembe
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Dünya (Ulusal)

68 ölü 80 yaralı... İspanya’da tren faciası

İspanya’da Madrid - Sevilla hızlı tren hattında iki trenin çarpışması sonucu en az 68 kişi hayatını kaybetti, 50’si ağır olmak üzere 80 kişi yaralandı.

Güncelleme: 1 dk okuma 0
68 ölü 80 yaralı... İspanya’da tren faciası
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

Kazanın meydana geldiği Castilla-La Mancha bölge yönetimi, toplamda 590 yolcu bulunan trenlerde ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını kaydetti. Çarpışma, dün sabah Toledo bölgesinde, Urda ile Los Yebenes arasındaki hatta iki tren arasında gerçekleşti. Kazanın şiddetiyle üç vagon raylardan çıkarak şarampole yuvarlandı. Bir vagon da yangın çıkarken başkent Madrid ve Endülüs arasındaki tren seferleri iptal edildi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, üç helikopter ve iki mobil yoğun bakım ünitesi sevk edildi. Yaklaşık 80 kişilik tıbbi destek ve arama kurtarma ekibi oluşturuldu. Sağlık Bakanlığı X hesabından “kan bağışı” çağrısı yaptı. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, kazanın olduğu bölgeye giderken X hesabından, “Toledo’da meydana gelen ciddi tren kazası beni derinden üzdü” mesajını paylaştı. Yetkililer, kazanın “yüksek ihtimalle insan hatasından kaynaklandığını” belirtirken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

Endülüs yerel yönetimi 3 gün yas ilan edildiğini duyurdu. Aynı güzergâhta ocak ayında meydana gelen kazada da 46 kişi yaşamını yitirmişti.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49
Kaynak: Hürriyet – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler